Recepty 

Milí návštěvníci stránek, 

recepty, které zde uvádím, nejsou návodem k sestavení výživového plánu. Jsou to jídla, které jsme si doma oblíbili, založené na kvalitních surovinách a jednoduché přípravě. Budu ráda, když pro vás budou inspirací zejména pro zařazování zeleniny na jídelníček. 
Přeji vám radost z vaření a dobrou chuť! 


Jablečný ocet dodá řepě jemně navinulou chuť, která se krásně doplňuje s neutrální chutí burraty. Můžete samozřejmě zvolit i mozzarellu. Kupujte jen tu poctivou, chuť je nesrovnatelně lepší. Nejradši mám ty z Wine Foodu nebo MozzarellArtu.

Špenát je ideální přílohou k rybě a nemusí být s vajíčkem. Tuhle verzi mám mnohem radši. Mladý špenát nemusíte blanšírovat, stačí ho nechat po částech zavadnout na pánvi.

O benefitech quinoy jsem už psala v jiném receptu, tak jen k růžičkové kapustě. Obsahuje vitamín C, K, vitamíny skupiny B, dále třeba draslík a mangan.

Super snadné a super dobré. Zelí dostane lepší chuť od výpeku z kuřete. O benefitu zelí asi nemusím psát, je to dobrý zdroj vitamínu C v zimě. Také vitamínu K, B, draslíku, hořčíku a vápníku.