Špenát jako příloha k rybě
Špenát je ideální přílohou k rybě a nemusí být s vajíčkem. Tuhle verzi mám mnohem radši. Mladý špenát nemusíte blanšírovat, stačí ho nechat po částech zavadnout na pánvi.
Obsahuje vitamín K, B, hořčík, vápník, draslík a železo
Na 2 porce
300 g čerstvého špenátu
8 stroužků česneku
Olivový olej
Sůl, pepř
Šťáva z citronu
Postup
Špenát na cedníku properte a vložte do vroucí osolené vody. Vařečkou zatlačte pod vodu a povařte 2 minuty. Sceďte a nechte na cedníku okapat.
Na pánvi na olivovém oleji orestujte stroužky česneku nakrájené na tenčí plátky. Mezitím vařečkou vymačkejte ze špenátu co nejvíc vody a přidejte k česneku ve chvíli, kdy je dostatečně orestovaný a začíná zlátnout. Česnek vám nesmí zhnědnout, byl by hořký. Přidejte sůl a citronovou šťávu podle chuti.