Pečený fenykl
Fenykl, drcená rajčata a parmazán = jednoduché zimní jídlo
Fenykl, drcená rajčata a parmazán = jednoduché zimní jídlo
Tuhle hitovku znají všichni z dob totáče. :) Jen jsem z něj vynechala cukr.
Zkuste místo kuskusu jáhly. Jsou bez lepku a rozdíl nepoznáte.
Chutná polévka, kterou si můžete připravit kdykoli. Mrkev je v obchodech celý rok, navíc ji máme většinou doma po ruce. Obsahuje vitamin A, vitaminy skupiny B, draslík, vápník, hořčík a betakaroten, který působí především jako antioxidant a proti zánětům.
Špenát obsahuje hodně vitaminu C, B a K, antioxidanty, vápník, draslík, železo a fytonutrienty jako lutein, který přispívá k ochraně zraku.
Medvědí česnek roste začátkem jara a jeho sezóna trvá zhruba 3 měsíce. Natrháte ho v lese u potoka nebo koupíte na trhu. Obsahuje hodně vitaminu C, takže posiluje imunitu. Působí proti virům, bakteriím, plísním a parazitům. Je to taková superpotravina.