Pečený fenykl

26.02.2023

Fenykl, drcená rajčata a parmazán = jednoduché zimní jídlo


Na 2 porce budete potřebovat

2 velké bulvy fenyklu

Plechovka drcených bio rajčat

1 cibule

3 velké stroužky česneku

30 g parmazánu

olivový olej

sušené oregano, sůl, pepř


Postup

Fenykl nakrájejte na cca 0,5 cm plátky, pokapejte olivovým olejem, vetřete ho do fenyklu, vyskládejte do zapékací mísy a pečete při 200 st, dokud nezačne zlátnout, tak má nejlepší chuť. 

Mezitím nakrájejte cibuli na kostičky a česnek na tenčí plátky. V kastrolu nechte na olivovém oleji zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek a opékejte asi 2 minuty. Přidejte malou hrst oregana, promíchejte, nechte provonět, zalijte drcenými rajčaty, přidejte sůl a pepř a vařte na mírném ohni asi 15 minut. 

Když má fenykl tu správnou barvu, přelijte ho rajčaty, posypte strouhaným parmazánem, zapněte horní ohřev a nechte zapéct 5 minut.