Kuřecí prso v bylinkách a parmazánu, pečená zelenina
Krásně barevný zimní recept. Zelenina a kuřecí maso.
Na 2 porce budete potřebovat
2 kuřecí prsa
2 hrsti strouhaného parmazánu
Hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, hladkolistá petržel)
Olivový olej
Sůl, pepř
Na pečenou zeleninu
Kus dýně hokkaido
Kus celeru
Kus petržele
Malou řepu
4 mrkve
2 velké stroužky česneku
Olivový olej
Sůl, pepř
Postup
Základní recept na přípravu kuřecích prsou naleznete v tomto receptu. Předtím je potřete olivovým olejem a obalte v bylinkách nasekaných najemno a v nastrouhaném parmazánu. Vmasírujte do masa, nebojte se přitlačit. Nechte chvíli odležet při pokojové teplotě, ale klidně můžete i přes noc v lednici. Než dáte na pánev, osolte a opepřete.
Dýni nakrájejte na plátky, mrkev podélně na čtvrtiny, celer a případně i petržel na hranolky. Zakápněte olivovým olejem, promíchejte a dejte do zapékací mísy tak, aby se kousky nepřekrývali. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 30 - 40 minut, záleží na velikosti kousků. Celer by měl být lehce dohněda, bude vám víc chutnat, protože ztratí svoji ostřejší chuť.
Na pánvičce na ghí lehce orestujte 2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno. Česnek nesmí zhnědnout, byl by hořký. Můžete ho, místo přípravy na pánvičce, nasypat ke konci pečení na zeleninu v troubě. Jen musíte odhadnout čas, abyste ho nespálili. Já zeleninu v troubě před koncem pečení posypu česnekem a zakápnu trochou šťávy z citronu.
Na talíři pak zeleninu osolte, opepřete a posypte česnekem, pokud jste připravovali zvlášť, ten dodá zelenině "šmak".