Zelený chřest s jáhlovou strouhankou
06.05.2023
Tohle je opět spíš jen tip na jednoduchou zeleninovou večeři.
Malé brambory omyjte, podélně rozkrojte na čtvrtiny a v troubě opečte dozlatova. Osolte.
Chřest pokrájejte a povařte ve vroucí osolené vodě, stačí 3 minuty, pokud jsou tenčí stonky. Silnější 5 minut. Když není sezóna chřestu, nahraďte zelenými fazolkami.
Na 2 lžících ghí orestujte 8 lžic jáhlové nebo kukuřičné strouhanky, stačí taky cca 3 minuty. Malinko osolte a přidejte hrst pokrájeného medvědího česneku. Pokud už je po sezóně, dejte lžičku sušeného česneku a najemno nakrájenou hladkolistou petrželku.
Promíchejte fazolky se strouhankou, přidejte brambory a podávejte s holandskou omáčkou.