Zelený chřest s jáhlovou strouhankou

06.05.2023

Tohle je opět spíš jen tip na jednoduchou zeleninovou večeři. 

Malé brambory omyjte, podélně rozkrojte na čtvrtiny a v troubě opečte dozlatova. Osolte.

Chřest pokrájejte a povařte ve vroucí osolené vodě, stačí 3 minuty, pokud jsou tenčí stonky. Silnější 5 minut. Když není sezóna chřestu, nahraďte zelenými fazolkami.

Na 2 lžících ghí orestujte 8 lžic jáhlové nebo kukuřičné strouhanky, stačí taky cca 3 minuty. Malinko osolte a přidejte hrst pokrájeného medvědího česneku. Pokud už je po sezóně, dejte lžičku sušeného česneku a najemno nakrájenou hladkolistou petrželku.

Promíchejte fazolky se strouhankou, přidejte brambory a podávejte s holandskou omáčkou.