Zeleninové curry

15.03.2023

2 porce


½ květáku

1 mrkev

2 středně velké brambory

1 střední cibule

1 cm zázvoru

1 stroužek česneku

2 rajčata

1 lžíce zelené curry pasty

140 ml kokosového mléka

Citronová šťáva

Sůl, lžička kurkumy

Koriandr


Postup

Květák rozeberte na růžičky, promíchejte s olivovým olejem, solí a kurkumou a dejte na plech do trouby vyhřáté na 190 stupňů na 20 - 30 minut.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky, česnek nadrobno, oloupané brambory na kostičky, mrkev na kolečka. V kastrolu nechte zesklovatět cibuli, vložte brambory a restujte asi 5 minut.

Mezitím nakrájejte rajčata zbavená středů na malé kostičky.

K orestovaným bramborům přidejte česnek nakrájený na drobno, curry pastu a nastrouhaný zázvor. Zarestujte asi minutu. Přidejte rajčata, osolte a duste 10 minut. Pak přidejte mražené zelené fazolky a vařte dalších 10 minut. 

Vlijte kokosové mléko, znovu zahřejte a dochuťte citronovou šťávou podle chuti. Na talíři posypte čerstvým koriandrem.