Salát z kadeřávku s jablky

10.04.2022

Kadeřávek je druh kapusty. Obsahuje minerály jako vápník, železo, hořčík a selen a vitamíny C, A, E a K.


Na 2 porce budete potřebovat

4 - 5 velkých listů kadeřávku

1 velké jablko

Hrst brusinek nebo granátové jablko

Šťávu z citronu

Hrst ořechů, předem namočených (mix pekanových, kešu a mandlí nebo jen jeden druh) dejte do studené vody a nechte přes noc namáčet.

Můžete přidat i malou hrst konopných semínek

Olivový olej

Na dresink

Šťávu z 1/2 limety

2 lžičky medu


Postup

Listy kadeřávku zbavené stonků a větších žeber nakrájejte na tenké proužky. V míse přelijte olivovým olejem a pořádně rukou všechny listy promněte, aby zkřehly.

Vodu z ořechů slijte, ořechy propláchněte a nechte na sítku okapat. Můžete ještě opražit na sucho na pánvi. Jsou chutnější, ale připravujete se o prospěšné látky.

Na dresink smíchejte limetovou šťávu s medem, oleje je dost už v kadeřávku.

Jablko nakrájejte na menší kousky, lehce zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo a přidejte do salátu. Můžete přidat ještě čerstvé nebo sušené brusinky. Vmíchejte ořechy a dresink.