Salát z kadeřávku s jablky
Kadeřávek je druh kapusty. Obsahuje minerály jako vápník, železo, hořčík a selen a vitamíny C, A, E a K.
Na 2 porce budete potřebovat
4 - 5 velkých listů kadeřávku
1 velké jablko
Hrst brusinek nebo granátové jablko
Šťávu z citronu
Hrst ořechů, předem namočených (mix pekanových, kešu a mandlí nebo jen jeden druh) dejte do studené vody a nechte přes noc namáčet.
Můžete přidat i malou hrst konopných semínek
Olivový olej
Na dresink
Šťávu z 1/2 limety
2 lžičky medu
Postup
Listy kadeřávku zbavené stonků a větších žeber nakrájejte na tenké proužky. V míse přelijte olivovým olejem a pořádně rukou všechny listy promněte, aby zkřehly.
Vodu z ořechů slijte, ořechy propláchněte a nechte na sítku okapat. Můžete ještě opražit na sucho na pánvi. Jsou chutnější, ale připravujete se o prospěšné látky.
Na dresink smíchejte limetovou šťávu s medem, oleje je dost už v kadeřávku.
Jablko nakrájejte na menší kousky, lehce zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo a přidejte do salátu. Můžete přidat ještě čerstvé nebo sušené brusinky. Vmíchejte ořechy a dresink.