Ryba pečená se zeleninou v papilotě

11.09.2020

Příloha pečená dohromady s rybou. Rychlé, jednoduché a přitom výborné!


Na 2 porce budete potřebovat

2 filety bílé ryby (pstruha, štiky, pražmy...)

2 plátky uzeného lososa

4 střední brambory (při low carb nahraďte jinou zeleninou)

1 velkou mrkev

2 rajčata na plátky

1 malou pevnou papriku (kapii)

Kus pórku

Sůl, pepř

Olivový olej

Snítku tymiánu


Postup

Brambory nakrájejte na tenké plátky (aby se stihly upéct), osolte, opepřete, promíchejte a rozdělte na dvě poloviny.

Mrkev a pórek nakrájejte opět na tenké plátky a také rozdělte na poloviny.

Rajčata a papriku také na plátky, ale ne už tak tenké.

Na větší kus pečícího papíru položte filet ryby. Na něj plátek uzeného lososa. Přidejte brambory, mrkev s pórkem, rajčata, papriku, navrch dejte snítku tymiánu a přelijte olivovým olejem.

Papilotu kolem ryby se zeleninou zabalte dvakrát dokola a okraje pořádně zahněte, aby šťáva nevytekla ven. Můžete převázat provázkem.

Pečte ve vyhřáté troubě při 200 stupních asi 20 minut.