Pošírovaná kuřecí prsa s citronovou omáčkou

11.09.2020

Pokud máte rádi chuť citronu v pokrmech, tenhle recept si zamilujete.


Na 2 porce budete potřebovat

2 kuřecí prsa

Cca 1 litr kuřecího vývaru

50 ml suchého bílého vína

¼ cibule, kousek mrkve, kousek řapíku celeru

Špičku větvičky rozmarýnu (cca 3 cm)

1 bobkový list

Pár kuliček pepře


Na omáčku

1 žloutek

70 ml smetany ke šlehání

3 lístky šalvěje

1 lžičku tapiokového (nebo jiného) škrobu

1 lžíci citronové šťávy


Postup

Do kastrolu nalijte vývar a všechny ostatní suroviny. Přiveťe k varu a vložte kuřecí prsa. Pokud nejsou ponořená, dolijte vodou tak, aby byla. Přikryté vařte na velmi mírném plameni 8 minut. Sundejte z ohně a nechte 15 minut dojít.

Prsa vyjměte a udržujte v teple. Vývar, ve kterém jste prsa vařili, zceďte a 300 ml dejte znovu vařit. Vařením zredukujte na polovinu.

Žloutek prošlehejte se smetanou a škrobem, vlijte do vývaru a na mírném plameni povařte do zhoustnutí, zhruba 5 minut. Stáhněte z ohně a ochuťte citronovou šťávou.