Pečené plněné broskve
Proč uvádím sladký dezert na stránky se zdravou stravou? Protože i já mám někdy chuť na sladké. Dezerty jím výjimečně a tak nemusím řešit, že by se tělo nepopralo s trochou cukru. Většinou se ale snažím, aby dezert obsahoval hodně ovoce. Tady tvoří rovnou základ. Navíc z domácí úrody. Ještě lepší na grilu!
Na 2 porce budete potřebovat
2 tvrdé, ale sladké broskve
Malou hrst pistácií
Ghí
Na bazalkový cukr
Malou hrst bazalkových listů
Lžíci cukru (nebo čekankový sirup)
Na náplň
50 g tvarohu (ne ve vaničce)
50 g mascarpone
3 lžce mléka
Já nedoslazuju, ale ale návštěvám přidávám 3 lžičky moučkového cukru
Postup
Broskev rozpulte, vyjměte pecku a můžete ještě malinko vykrojit, aby vznikl větší prostor pro náplň. Vysušte papírovou utěrkou a potřete rozpuštěným máslem z obou stran.
Pečte v troubě při 200 st. max 10 minut, záleží na velikosti broskve. Pokud máte příležitost, upečte broskve na grilu, jsou ještě chutnější.
Malou hrst nesolených pistácií natural pokrájejte na velké kousky a na pánvi je na ghí opražte.
V mixéru na bylinky rozmixujte cukr s bazalkou. Pokud nechcete dávat cukr, rozmixujte jen bazalku a pak smíchejte s čekankovým sirupem.
Suroviny na náplň ušlehejte v mixéru do hladkého tužšího krému a přendejte do cukrářského sáčku. Pokud si připravujte dopředu, dejte do lednice.
Broskve naplňte krémem, ozdobte pistáciemi a na talíři posypte bazalkovým cukrem.