Pečené plněné broskve

11.09.2020

Proč uvádím sladký dezert na stránky se zdravou stravou? Protože i já mám někdy chuť na sladké. Dezerty jím výjimečně a tak nemusím řešit, že by se tělo nepopralo s trochou cukru. Většinou se ale snažím, aby dezert obsahoval hodně ovoce. Tady tvoří rovnou základ. Navíc z domácí úrody. Ještě lepší na grilu!


Na 2 porce budete potřebovat

2 tvrdé, ale sladké broskve

Malou hrst pistácií

Ghí


Na bazalkový cukr

Malou hrst bazalkových listů

Lžíci cukru (nebo čekankový sirup)


Na náplň

50 g tvarohu (ne ve vaničce)

50 g mascarpone

3 lžce mléka

Já nedoslazuju, ale ale návštěvám přidávám 3 lžičky moučkového cukru


Postup

Broskev rozpulte, vyjměte pecku a můžete ještě malinko vykrojit, aby vznikl větší prostor pro náplň. Vysušte papírovou utěrkou a potřete rozpuštěným máslem z obou stran.

Pečte v troubě při 200 st. max 10 minut, záleží na velikosti broskve. Pokud máte příležitost, upečte broskve na grilu, jsou ještě chutnější.

Malou hrst nesolených pistácií natural pokrájejte na velké kousky a na pánvi je na ghí opražte. 

V mixéru na bylinky rozmixujte cukr s bazalkou. Pokud nechcete dávat cukr, rozmixujte jen bazalku a pak smíchejte s čekankovým sirupem.

Suroviny na náplň ušlehejte v mixéru do hladkého tužšího krému a přendejte do cukrářského sáčku. Pokud si připravujte dopředu, dejte do lednice.

Broskve naplňte krémem, ozdobte pistáciemi a na talíři posypte bazalkovým cukrem.