Portobello plněné salsicciou

11.09.2020

Žampiony plním na více způsobů, ale ten se salsicciou vyhrává


Na 2 porce budete potřebovat

2 portobella

100 g salsiccii

1 jarní cibulku

30 ml suchého bílého vína

Pár jehliček rozmarýnu

Olivový olej

4 lžíce parmazánu

30g goudy


Postup

Omyjte a osušte hlavičky žampionů.

Nohy nakrájejte na malé kousky, jarní cibulku na tenká kolečka. Společně restujte na olivovém oleji na mírném plameni cca 5 minut. Přidejte najemno nasekaný rozmarýn. Salsicciu rozřízněte a vyndejte ze střívka. Přidejte na pánev a prudce zarestujte. Plamen ztlumte, podlijte vínem a zvolna duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Trochu jí pod masem nechte, aby nebylo vysušené, má zůstat šťavnaté. Přimíchejte nastrouhaný parmazán a směsí naplňte kloboučky žampionů. Navrch posypte stouhanou goudou. Zapékejte v troubě při 180 st. cca 20 minut, záleží na velikosti žampionů. Že jsou hotové, poznáte tak, že při okrajích kloboučků se vytvoří šťáva, kterou žampiony pustily.