Pečené papriky plněné zakysanou smetanou a mangoldem

12.11.2020

Tyhle papriky rozhodně nejsou bio :) Ale dostala jsem je a tak jsem je naplnila. Plněná zelenina je pro mě vůbec dobrým tipem na zimní večeře, zkuste naplnit třeba kedlubny nebo i cibule, ale tam bych volila spíš mleté maso.


Na 2 celé papriky

100 g zakysané smetany

1 vejce

3 velké listy mangoldu

30 g goudy, chedaru nebo podobného sýra

Jarní cibulka

Tymián, petrželka (nebo pažitka, oregano...)

Kousek slaniny (nemusí být)

Sůl, pepř

Ghí


Postup

Z mangoldu odřízněte stonky. Nevyhazujte je, nakrájejte je na kousky a dejte do mrazáku, můžete je pak přidat do jiného jídla. Listy nakrájejte na proužky a vařte ve vroucí vodě asi 5 minut. Pokud máte mladé listy mangoldu, ty stačí jen spařit. Dejte na cedník vykapat a nechte zchladit.

Cibulku nakrájejte a na pánvi na ghí asi minutku osmahněte. Přidejte na kousky pokrájenou slaninu a asi minutu restujte. Dejte stranou a nechte zchladit.

Smetanu smíchejte s vejcem, osolte a opepřete. Přidejte cibulku se slaninou, sýr nastrouhaný nahrubo, mangold, ze kterého jste vymačkali vodu a nasekané bylinky. Vše promíchejte a směsí naplňte půlky paprik. Pečte v zapékací míse v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut. Že jsou hotové poznáte tak, že směs v paprikách vyběhne a bude mít zlatavou barvu.