Květákovo-batátový krém

11.11.2020

Květák. Bohatý na vlákninu, chudý na sacharidy. Obsahuje vitamíny skupiny B, E a K a velké množství vitamínu C. Z minerálů draslík, vápník, hořčík, železo. 


Na 2 porce budete potřebovat

½ květáku

½ většího batátu

1 cibule

Olivový olej

Chilli

1 lžička kurkumy

250 ml zeleninového vývaru

250 ml vody

80 ml kokosového mléka

Citronová šťáva


Postup

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zesklovatět na olivovém oleji, přidejte chilli podle chuti a kurkumu a krátce zarestujte. Vložte květák a batát, oboje nakrájené na menší kousky. Restujte asi 5 minut, zalijte vývarem a vodou a přikryté vařte na mírném plameni do změknutí. Rozmixujte, přilijte kokosové mléko, přidejte pepř, sůl a citronovou šťávu podle chuti.