![](https://dce25f1ced.clvaw-cdnwnd.com/f243e390680f8ad16beca81be07aea3e/200000271-93f8093f82/Obr%C3%A1zek%20JPEG-1B5132E24414-1.jpeg?ph=dce25f1ced)
Hříbky na asijský způsob
Rostou a roste jich plno. Jestli máte rádi asijská jídla, zkuste je tentokrát trochu netradičně.
Na 2 porce budete potřebovat
160 g hříbků
200 g tofu
1 kapie
6 lžic sójové omáčky Tamari (je bez lepku)
Kousek zázvoru
1 chilli paprička
Ghí
Sezamový olej
Šťáva z 1/2 limety
Hrst koriandru
Postup
Tofu osušte, nakrájejte na kostky a orestujte na ghí na velké pánvi z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte kapii nakrájenou na tenká kolečka. Orestujte, nechte na pánvi na straně a vložte hříbky nakrájené na tenčí plátky. Opět restujte, z obou stran do zlatova. Trvá to 3 - 4 minuty z každé strany.
Mezitím nastrouhejte kousek zázvoru a vmíchejte ho do sójové omáčky. Když jsou hříbky orestované, vraťte do pánve tofu, přidejte 1 chilli papričku nakrájenou na plátky a vlijte sójovou omáčku se zázvorem s 1 lžící sezamového oleje. Opatrně promíchejte, přiveďte k varu a hned sundejte z pánve. Vmíchejte šťávu z limety.
Na talíři posypte koriandrem. Podávejte nejlépe s celozrnnou rýží.