Hříbky na asijský způsob

10.09.2020

Rostou a roste jich plno. Jestli máte rádi asijská jídla, zkuste je tentokrát trochu netradičně.


Na 2 porce budete potřebovat

160 g hříbků

200 g tofu

1 kapie

6 lžic sójové omáčky Tamari (je bez lepku)

Kousek zázvoru

1 chilli paprička

Ghí

Sezamový olej

Šťáva z 1/2 limety

Hrst koriandru


Postup

Tofu osušte, nakrájejte na kostky a orestujte na ghí na velké pánvi z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte kapii nakrájenou na tenká kolečka. Orestujte, nechte na pánvi na straně a vložte hříbky nakrájené na tenčí plátky. Opět restujte, z obou stran do zlatova. Trvá to 3 - 4 minuty z každé strany. 

Mezitím nastrouhejte kousek zázvoru a vmíchejte ho do sójové omáčky. Když jsou hříbky orestované, vraťte do pánve tofu, přidejte 1 chilli papričku nakrájenou na plátky a vlijte sójovou omáčku se zázvorem s 1 lžící sezamového oleje. Opatrně promíchejte, přiveďte k varu a hned sundejte z pánve. Vmíchejte šťávu z limety.

Na talíři posypte koriandrem. Podávejte nejlépe s celozrnnou rýží.