Fenykl pečený s rajčaty jako příloha

09.11.2020

Fenykl má spoustu benefitů: vysoký obsah vlákniny, z minerálů především draslík, železo a hořčík, dále vitamíny A, C a B6.

Tepelnou přípravou se zmírní jeho silná aroma, proto se ho nebojte, v kombinaci s rajčaty je to výborná příloha, zejména k rybě. Můžete také podávat s čerstvými těstovinami a sýrem.


Na 2 porce budete potřebovat


1 fenykl

6 větších rajčat

2 stroužky česneku

Olivový olej

Sůl, pepř


Postup

Z fenyklu odstraňte stonky a špičku, omyjte ho, případně oškrabte škrabkou a nakrájejte na tenké měsíčky. Ty orestujte na středním plameni na pánvi na olivovém oleji asi 3 minuty z každé strany. Přidejte česnek pokrájený na drobno a restujte, dokud se neuvolní aroma, necelou minutu. Přesuňte do zapékací misky. 

Rajčata zbavte tvrdého středu a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s orestovaným fenyklem a česnekem, přidejte sůl a pepř a pečte v troubě při 190 stupních 35 - 40 minut.