Dýně plněná krůtím masem
Myslím, že tímhle jídlem neurazíte ani ty, co se dýním na talíři vyhýbají. Dýně tu funguje jako příloha. Můžete ji nakrájet, ale já doporučuju jíst lžící přímo z dýně, má to svoje kouzlo.
Na 2 porce potřebujete
1 menší hokkaido
200 g krůtího mletého masa
100 g goudy
1 větší cibule
Pár větviček tymiánu
Sůl, pepř
Olivový olej
Postup
Dýni podélně rozřízněte, vydlabejte semínka a celou ji potřete z vnitřní části olejem. Tam, kde je dýně "nejšpičatější" ji opatrně z vnější strany seřízněte tak, aby v zapékací míse stála rovně. Vložte ji do mísy a pečte ve vyhřáté troubě při 200 stupních 25 minut.
Cibuli nakrájejte na drobno, sýr nastrouhejte. Když se bude dýně péct v troubě asi 15 minut, nechte na pánvi na oleji zesklovatět cibuli, přidejte lístky tymiánu, restujte ještě tak půl minuty a přidejte mleté kuřecí maso. Restujte asi 4 minuty. Přidejte sůl a pepř.
Dýni vyndejte z trouby a dejte do ní vrstvu mletého masa smíchanou se strouhaným sýrem a zalijte šťávou z orestovaného masa. Navrch ještě zasypte vrstvou sýra. Vložte zpět do trouby, snižte na 180 stupňů a pečte dalších 15 - 20 minut.
Servírujte s lžící a jezte rovnou z dýně.