Cuketová polévka

07.09.2020

Uvařte si jednoduchou polévku z cuket, překvapí Vás její lahodná chuť. 


Na 2 velké porce budete potřebovat:

500 g cukety na menší kostičky

100 ml domácího zeleninového vývaru

400 ml vody

1 velká cibule

3 stroužky česneku

Olivový olej

20 g parmazánu

Snítka petržele

Asi 4 lžíce kokosového mléka

Postup

V hrnci se širším dnem nechte na olivovém oleji zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Přidejte česnek nakrájený nadrobno a restujte, dokud se neuvolní aroma. Vložte cuketu, osolte a restujte, dokud nezezlátne. Občas promíchejte. Trvá to asi 10 minut.

Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte přikryté na mírném plameni, dokud cuketa nezměkne. Trvá to asi 10 minut. Přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a nechte chvilku zchladnout. Rozmixujte ponorným mixérem a na závěr zjemněte trochou kokosového mléka (kokos v polévce cítit není). Můžete použít i smetanu, ale polévka má s kokosovým mlékem výraznější chuť. Kokosové mléko používám AROY-D nebo v plechovce - vybírejte s vysokým procentem kokosu a bez přidaného cukru.