Celozrnné tagliatelle s cuketou a houbami shitake

07.09.2020

Recept plný čerstvých chutí z farmářského trhu


Na 1 porci 

120g čerstvé celozrnné pasty (tagliatelle)

1 malá cuketa

2 hrsti shitake

4 cherry rajčata

40 ml domácího kuřecího vývaru

Malou hrst strouhaného parmazánu

Olivový olej

sůl


Postup

Shitake nakrájejte na silnější nudličky a opečte na středním plameni na olivovém oleji dozlatova. Dejte stranou.

Cuketu oloupejte (pokud není bio) a strouhejte podélně škrabkou na tenké úzké plátky, až se dostanete na střed s jádry (ten nepoužíváme). Rajčata rozpulte a vyřízněte tvrdý střed.

Nastrouhejte parmazán.

Zatímco vaříte v osolené vodě těstoviny, krátce orestujte ve woku cuketu. Přidejte orestované shitake, podlijte horkým vývarem, vložte rajčata a nechte vývar trochu odpařit. Přidejte uvařené těstoviny, parmazán a promíchejte. Pokud by bylo moc tekutiny, nechte ještě chvilku prohřívat, dokud se neodpaří.