![](https://dce25f1ced.clvaw-cdnwnd.com/f243e390680f8ad16beca81be07aea3e/200000604-815a9815ac/Kapustova%CC%81%20pole%CC%81vka.jpg?ph=dce25f1ced)
Bramboračka s kapustou
02.04.2023
Kapusta je zdravá, je to velký zdroj vápníku a neumíme ji moc jíst. Tak co třeba přidávat do jídla?
Recept na bramboračku sem dávat nebudu, tu umí každý, tak jen pár poznámek. Zeleninu restuju asi 5 minut na másle, pak teprve zaliju horkým vývarem, mně chutná víc s kuřecím, ale můžete dát zeleninový. Když je zelenina na skus, část odeberu (asi čtvrtinu) do menšího kastrolku. Do polévky vložím kapustu nakrájenou na tenčí proužky a chvilku povařím, trvá to tak 3 minuty.
Odebranou část dovařím doměkka (nerozvařit!), rozmixuju tyčovým mixérem a přidám do polévky, tím ji mám zahuštěnou.