kurz Jak na saláty
Saláty bychom měli jíst každý den. Ale musí nám chutnat. Najděte si proto svůj dresink a pak si je zamilujete.
Termín: 27.5. 11:00 - 14:00
Proč máme jíst salát denně? Listový salát je zdrojem vitamínů, minerálů a fytonutrientů, které mají protirakovinné a protizánětlivé účinky. Obsahují důležitý chlorofyl, enzymy, a je to nejbiodostupnější zdroj bílkoviny, stejně jako klíčky, a o tom všem si budeme povídat.
Přitom se naučíme připravit dresinky, namixujeme si různé druhy salátů a vysvětlíme si jejich benefity. Ukážeme si nejjednodušší způsob klíčení, řekneme si proč a jak dlouho namáčet různé druhy ořechů, z jakého důvodu přidávat semínka, a připravíme si skvělé saláty plné chutí:
Salát z kadeřávku s jablky, semínky a vlašskými ořechy s limetovo-medovým dresinkem
Římský salát s kuřecím prsem, klíčky z červené čočky a avokádovým dresinkem
Mix listů salátu s okurkou, rajčaty, klíčky a dresinkem persillade
Mix listů salátu s quinoou a dresinkem z tahini pasty
Fenyklový salát s pomerančem a pomerančovým dresinkem
Salát z baby špenátu s červenou řepou, ořechy, semínky a sýrem halloumi s limetovo-medovým dresinkem
Cena: 1500 Kč + 400 za degustaci
Záloha 1000 Kč předem, další platba v hotovosti na místě. Závazné přihlášky přes email nebo telefon (stačí sms) https://www.zivotnibalanc.cz/kontakt/